به گزارش خبرگزاری «حوزه»از سنندج، حجت الاسلام والمسلمین محمدحسین مختاری، امروز چهارشنبه، در سومین همایش بین المللی تقدیر از آثار و پایاننامه های تقریبی که سالن شهدای روحانی مرکز بزرگ اسلامی غرب کشور، در سنندج برگزار شد، اظهار کرد: نخستین گام برگزاری این همایش از قم شروع شد و بعد از آن نیز در سال گذشته در استان خراسان برگزار شد و امسال سومین گام برگزاری همایش را در کردستان برداشتیم و امیدواریم با برگزاری چنین برنامه هایی بتوانیم قدم های مؤثری را در راستای تقویت فرهنگ تقریب و آشناکردن نسل جوان با مبانی وحدت بخش و هویت ساز اسلامی برداریم.
وی ادامه داد: پژوهشگاه مطالعات تقریبی وظیفه خطیر خودش را در راستای تنویر افکار عمومی به ویژه جوانان در برابر توطئه های دشمنان و تفکرات الحادی و تکفیری در منطقه می داند.
رئیس پژوهشگاه مطالعات تقریبی افزود: با توجه به هجمه های گسترده دشمنان که در دنیای امروز، انجام چنین اقدامات و حرکتهایی در حوزه تقریب بیش از هر زمان دیگری احساس می شود.
دبیر همایش بین المللی تقدیر از آثار و پایان نامه های تقریبی خاطرنشان کرد: پژوهشکده تقریبی در چنین شرایطی وظیفه خود می داند در راستای تنویز افکار جامعه به ویژه نسل های جوان قدم های اساسی بردارد که برگزاری این همایش های علمی و ایجاد بسترهای لازم برای بهره گیری از توان همه حوزه ها علمی و پژوهشی از جمله این اقدامات است.
حجت الاسلام والمسلمین مختاری افزود: این گونه همایش ها می تواند یک پشتوانه نظری و فکری قوی از کتاب و سنت را به جامعه اسلامی انتقال دهد.
وی خاطرنشان کرد: حدود 100 رساله و پایان نامه به دبیرخانه سومین همایش آثار و پایان نامه ها تقریبی رسید که از این تعداد، امروز 10 اثر برگزیده در سه گروه مورد تقدیر قرار گرفتند.
رئیس پژوهشگاه مطالعات تقریبی افزود: این پایان نامه در 2 تا 3 مرحله مورد ارزیابی قرار گرفت و با توجه به معیارهای مورد نظر شامل، نوآوری، ایجاد وحدت و انسجام، کیفیت ساختار اثر، چگونگی تنظیم و ترتیب منطقی مباحث و غیره انتخاب شده اند.
دبیر سومین همایش بین المللی تقدیر از آثار و پایان نامه های تقریبی در بخشی دیگر از سخنان خود به آغاز پروژه تدوین کتاب جامع پدیده تکفیر و شناسایی جریانات تکفیری در جهان معاصر اشاره کرد و گفت: از همه توانمندی های نخبگان حوزه های علمیه اهل سنت و تشیع و مراکز دانشگاهی برای تدوین این طرح جامع استفاده خواهیم کرد.
وی همچنین از آماده شدن منبع مهمی در قالب 20 جلد از احادیث مشترک بین تشیع و تسنن در موضوعات مختلف خبرداد که می تواند منبع کاملی در حوزه تقریب و بستری برای ایجاد وحدت و انسجام بیش از پیش بین مسلمانان باشد.
حجت الاسلام والمسلمین مختاری با بیان اینکه به توصیه دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب کار جدیدی با عنوان پدیده تکفیری و شناسایی جریان های تکفیر در جهان معاصر را آغاز کرده ایم، گفت: برای انجام این مهم باید از تمام ظرفیت ها و توانمندی های حوزه و دانشگاه استفاده خواهیم کرد.
حجت الاسلام مختاری افزود: در حوزه آینده پژوهشی برای مقابله با پدیده تکفیری در مذاهب مختلف کتاب جامع اطراف در حال تدوین است که تاکنون 62 جلد از آن آماده شده است.
برپایه این گزارش، در پایان این همایش از سید محمد حسن حکیم از دانشگاه ادیان و مذاهب قم با پایان نامه (حجیت احادیث فقهی مشترک میان فریقین)، سالم افسری از دانشگاه تهران با پایان نامه (خلافت فقهی و لزوم مراعات آن در مقام اجتهاد)، علیرضا آزادی از دانشگاه قرآن و حدیث با پایان نامه (تحلیل مناقب نگاری امیر المومنین علی (ع) توسط علمای شافعی مذهب)، اعظم خوش صورت از دانشگاه ادیان و مذاهب قم با پایان نامه (رابطه تعظیم شعائر و تقریب مذاهب)، فاطمه دولتی از حوزه علمیه خواهران با پایان نامه (بررسی آداب، احکام و آثار قرائت قرآن از نگاه فریقین)، ایوب محمد پور از دانشگاه تهران با پایان نامه(ازدواج مسلمان با غیر مسلمان در فقه اسلامی و حقوق ایران)، داود کوهستانی از مرکز مدیریت حوزه علمیه قم با پایان نامه (بررسی فقهی نفقه زوجه با نگاه تطبیقی فقه امامیه و اهل سنت)، هیوا راشدی از دانشگاه کردستان با پایان نامه (بررسی تطبیقی وحدت امت اسلامی از دیدگاه اقبال لاهوری و محمد مجذوب)، سید بهاء الدین حسینی از دانشگاه کردستان با پایان نامه )تحلیل و بررسی مدایح نبوی(ص) در آثار پارسی گویان کرد) و عطاء الله اسد زاده از دانشگاه قرآن و حدیث با پایان نامه (تفسیر تطبیقی بخش دوم آیات (60-110) سوره کهف از اهم تفاسیر روایی فریقین) به عنوان آثار و پایان نامه های برگزیده تقدیر شد.
انتهای پیام
نظر شما